koncept

 

Swój koncept oparliśmy o dania przygotowywane w naczyniu, którego historia (w różnych odsłonach) sięga kilkunastu tysięcy lat wstecz – mowa o woku. Potrawy przygotowywane za jego pomocą charakteryzują się znakomitym aromatem, zachowują kompletne wartości odżywcze smażonych w nim produktów poprzez bardzo szybki proces obróbki cieplnej, warzywa pozostają soczyste a skomponowane potrawy zdrowe i smaczne.

Gotujemy metodą stir-fry typową dla kuchni dalekowschodniej, pozwalającą na przygotowanie bogatych w walory odżywcze posiłków. Posiłków, które są jednocześnie wartościowe z żywieniowego punktu widzenia i bardzo aromatyczne.

Technika stir-fry opiera się na smażeniu w niewielkiej ilości oleju np. oleju arachidowego z ciągłym i szybkim mieszaniem. Rozgrzany olej powoduje błyskawiczne zasmażenie się powierzchni mięs i warzyw co równocześnie powoduje zatrzymanie wszystkich soków wraz z witaminami i składnikami mineralnymi wewnątrz produktów. Średni czas przygotowania jednej potrawy wynosi 4-5 minut. Gotowe dania pakujemy w nasze flagowe BOX’y (take out boxy) w innych krajach zwane również „Oyster Pail” lub “Chinese take out container”